ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

Volkstuin Vereniging Amby

Aan de Hooverenweg te Amby, naast de Dahliavereniging, ligt een prachtig complex met volkstuinen waar groenten, bloemen en fruit worden gekweekt en waar het heel goed toeven is. Waar de lusten (gezonde en verse producten, frisse lucht, lichaamsbeweging en gezelligheid) de lasten (enkele uren per week inspanning) ruimschoots overschrijden.

Er zijn 65 tuinen en elk seizoen komen er enkele tuinen beschikbaar voor uitgave. Op het complex zijn voldoende watertappunten en de percelen variëren van 50 vierkante meter tot 300 vierkante meter en de vereniging telt ongeveer 80 leden. De leden, van jong tot oud, komen uit verschillende culturen en achtergronden maar een ding hebben ze allemaal gemeen: liefde voor alles wat groeit en bloeit en het plezier dat zij hebben in het kweken van allerlei gewassen.

De inschrijfkosten bedragen eenmalig €45,- De jaarlijkse onkosten bedragen ongeveer € 30,-.

Op het terrein is een verenigingsgebouw aanwezig met toilet en schuilmogelijkheid. Er zijn gezamenlijke activiteiten zoals de jaarlijkse barbecue, het gemeenschappelijk tuinonderhoud tijdens de klusdagen en de jaarvergadering.

Neem contact op met de vereniging als het u fijn lijkt om ook een volkstuin te beginnen of als u ter oriëntatie een bezoek wilt brengen aan het complex en met ervaren tuinders praten om een reëel beeld te krijgen van de ins en outs van een volkstuin.

Contact

Volkstuin Vereniging Amby
Hooverenweg
Contactpersoon Math Smeets
06 - 28 78 07 06