ontwerp & realisatie >> edening

groen maastricht

Boerderij Daalhoeve

Boerderij Daalhoeve is van oorsprong een kinderboerderij in het hart van Daalhof, een wijk in het westen van Maastricht. De boerderij is gevestigd in een oude hoeve uit 1936 met traditionele cour en daaromheen stallen en kleine weilanden. Boerderij Daalhoeve wordt hoofdzakelijk gedraaid door vrijwilligers en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers, bewoners en kinderen uit Daalhof zelf maar ook uit andere wijken in Maastricht en elders. Mensen die vroeger als kind naar de boerderij kwamen, doen dat als volwassene nog steeds, nu met hun kinderen of kleinkinderen.

Boerderij Daalhoeve is sinds de overname door vrijwilligers uitgegroeid tot meer dan een drukbezochte kinderboerderij, waar kinderen kennis maken met de natuur. Het is inmiddels ook een belangrijke ontmoetingsplaats voor de buurt. De boerderij is zes dagen per week open en minimaal één keer in de maand vindt er een bijzondere activiteit plaats. Mensen treffen elkaar in de gezellige horecaruimtes binnen en buiten. Daalhoeve is daarnaast een centrum voor maatschappelijke participatie. Op de boerderij werken cliënten van diverse maatschappelijke instellingen voor onder meer verstandelijk gehandicapten, ex-gedetineerden en moeilijk lerende kinderen.

Daalhoeve biedt onderdak aan een breed palet van diersoorten, sommige van een zeldzaam ras. Producten van het eigen erf worden samen met andere streekgebonden producten verkocht in de boerderijwinkel. Op de boerderij bevindt zich verder het Bijenhuis met tien bijenvolken, waar bezoekers in het seizoen op vaste tijden kunnen mee-imkeren. Ook vindt u op het terrein een speelplaats, kabouterroute, balanceerpad en de Eetbare Loper. Dit is een wandelpad waar bezoekers kennis kunnen maken met groenten en fruit die in onze streek (kunnen) worden verbouwd. Daalhoeve biedt legio mogelijkheden voor het houden van recepties en kinderfeestjes, organiseren van activiteiten in het kader van teambuilding en huren van ruimtes.

Boerderijwinkel

De kleine en gezellige boerderijwinkel van Daalhoeve heeft een bijzonder aanbod van verse, huisgemaakte en streekgebonden producten en groenten, vlees en eieren van eigen erf. De winkel is geopend tijdens de openingstijden van de boerderij.

Horeca

De horeca op Boerderij Daalhoeve staat garant voor goedkope en smakelijke hapjes en drankjes. Er zijn vier ruimtes: de Koojstal en de middenstal binnen, het terras op de cour en het overdekte terras bij de speeltuin aan de achterzijde van de boerderij. We schenken warme en koude dranken en voeren een kleine kaart met eenvoudige gerechten. De horeca is geopend tijdens de openingstijden van de boerderij. In de middenstal vindt u onze minibieb in het kader van Boek voor Boek: bezoekers kunnen hier gratis een boek ruilen of lezen.

Contact

Stichting Boerderij Daalhoeve
Romeinsebaan 200
6215 SK Maastricht

043 - 347 47 86

www.daalhoeve.nl
facebook kinderboerderij daalhoeve facebook

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 12:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00